Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Demonstratie met lastoestel in onze demohoek

Een toestel testen in onze demohoek kan enkel plaatsvinden na afspraak. Een afspraak maken is mogelijk via 03 491 90 90 of info@weld-toorts.be .

........

Lashelm met slijpfunctie XR938H met ware kleurcassette (verschillende kleuren)

 
72,44
(Inclusief BTW)
Kies de gewenste kleur/print
XR938H zilver - Parweld
XR938H
In Voorraad
+

Omschrijving

XR938H Lashelm met slijpfunctie inclusief ware kleurcassette en groot kijkvenster.

Momenteel loopt er een tijdelijk back 2 school actie op de XR938H/P (grafietgrijze lashelm) tot en met 30-09-2021. Klik hier om naar de actie pagina te gaan.

Geschikt voor:

  • MMA Laswerken
  • MIG/MAG Laswerken
  • TIG Laswerken
  • Plasma Laswerken

De XR938H lashelm is dankzij zijn ware kleurlens en groot kijkvenster een echte meerwaarde in ons assortiment. Bij het opstarten van de lasboog reageren de 4 reactie ogen meteen en wordt de solar cassette van de lashelm donker. De ware kleurlens geeft een heel helder zicht tijdens het lassen, wat het gebruik ervan extra aangenaam maakt. Dankzij de optische glazen (die optioneel verkrijgbaar zijn) is de lashelm ook zéér geschikt voor mensen die een bril dragen.

De gevoeligheidsknop bevindt zich aan de buitenzijde van de helm en maakt het mogelijk deze in te stellen om te werken op verschillende lichtniveaus in de omgeving. De lashelm heeft een DIN 4 lichtstatus. Dit is ideaal voor lasvoorbereidingen.

Een lashelm moet naast goed functioneren, ook aangenaam zijn om te dragen. Bij de XR938H wordt er gebruik gemaakt van hoog impact polyamide nylon dat ervoor zorgt dat de helm erg licht is in constructie (470 gram). Daarnaast is deze beschikbaar in enkele toffe kleuren en prints. De metallic lak die gebruikt wordt zorgt voor een maximale warmtereflectie. 

Kenmerken

Ware kleurlens en groot kijkvenster

Het verschil tussen een "gewone" kleurlens en een ware kleurlens kunnen we niet beter aantonen dan via onderstaande foto. 

Het kijkvenster van de XR938H is 100 x 52mm groot en zorgt naast de ware kleurlens bij tot een goed zicht tijdens het lassen.

Variabele gevoeligheid

Staat in het donker van de lashelm is variabel te bepalen. Afhankelijk van welke laswerken u moet uitvoeren kan u zelf bepalen welke DIN sterkte voor u het meest geschikt is op dat moment. De XR938H kan u instellen van DIN 5 tot 13 variabel.
DIN 4 (lichtstatus) kan u gebruiken voor lasvoorbereidingen.

Gewicht en draagcomfort

De XR938H lashelm is een lichtgewicht van 470 gram. Dankzij de regelbare hoofdband kan u de helm aanpassen naar gewenste grootte, wat het draagcomfort alleen ten goede komt. 

4 Reactie ogen ("sensoren")

Bij het opstarten van de lasboog, reageren de 4 reactie ogen van de lashelm in 1/30.000 seconden van licht naar donker. 
Het voordeel van 4 reactie ogen is dat de helm zowel boven als onderaan 2 reactie punten heeft. Sommige lashelmen zijn uitgerust met slechts 2 reactie ogen (in totaal), wat een nadeel kan geven op smalle of moeilijk bereikbare plaatsen. U kan problemen ondervinden bij het verduisteren van de lashelm omdat de reactie ogen geen licht/signaal krijgen om te verduisteren.

Zonne-energie en vervangbare batterij 

De XR938H werkt op zonne-energie en heeft een vervangbare batterij (Lithium). We raden klanten altijd aan om de lashelm op een lichte locatie te leggen en niet in een donkere kast. Is het toch nodig om de batterij te vervangen? Dan kan u deze zelf snel en eenvoudig aan de binnenkant van de helm wisselen. Hiervoor wordt een CR2450 knoop batterij gebruikt, die in elke supermarkt of doe-het-zelf zaak te koop is. Natuurlijk is het ook steeds mogelijk om deze op onze webshop of in onze winkel te bestellen. 

Slijpmodus

De slijpschakelaar bevind zich aan de buitenzijde van de helm en maakt het mogelijk om de lashelm in DIN 4 te laten staan, zodat u deze ook voor slijpwerk kan gebruiken. 

Garantie

2 jaar garantie op de cartridge / solar cassette van de lashelm en dit zowel voor eindgebruikers als bedrijven.

Automatische aan/uit schakelaar

De automatische aan/uit schakelaar zorgt ervoor dat de lashelm automatisch omschakelt in 1/30.000ste van een seconde van licht naar donker. U hoeft zelf niet meer manueel de aan/uit schakelaar te bedienen. Hierdoor heeft u een continu oogbescherming tegen UV en IR straling, zelfs wanneer de lens in de lichtstatusmode (DIN 4) staat.
Een goede UV- en IR- bescherming is belangrijk voor het voorkomen van lasogen. Bij de XR938H is deze bescherming permanent DIN 16.

Optische glazen

Brildragers zullen beamen dat het dragen van een bril onder een lashelm niet altijd even praktisch of aangenaam is. Optische glazen kunnen hierbij een meerwaarde zijn. Parweld heeft sterkte +1.00, +1.50, +2.00, +2.50 en +3.00 in het assortiment. Deze optie is ook handig voor mensen die geen bril dragen, maar extra fijne laswerken willen uitvoeren en een extra hulpmiddel kunnen gebruiken. Het plaatsen van de optische glazen is niet moeilijk en kan op 1,2,3 opnieuw in of uit de helm verwijderd worden. 

Voldoet aan Europese normen

Het volledige XR938H assortiment voldoet aan:

  • BS EN 379
  • BS EN 175
  • EN 166
  • BS EN 379:2003+A1:2009
  • BS EN 175:1997
  • BS EN 166:2002

Technische informatie

Kijkvenster 100 x 52mm
Afmetingen solar cassette 110mm x 90mm 
UV/IR bescherming Permanent DIN 16
Staat in het licht DIN 4
Staat in het donker DIN 5 tot 13 Variabel
Stroomvoorziening Solar cellen met vervangbare batterij (CR2450)
Aan/Uit knop Volledig automatisch
Van licht naar donker 1/30.000 seconden
Van donker naar licht 0.1-1.0 seconden (Extern variabel)
Werk temperatuur -10°C tot +60°C
Bewaartemperatuur -20°C tot +70°C
Materiaal van de lashelm Vaste polyamide nylon
Totaal gewicht 470gram
Minimum amperage 5A

Vervangonderdelen XR938H automatische lashelm

Code  Omschrijving
XR720 Buitenspatruit XR938H lashelm
XR730 Binnenspatruit XR938H lashelm
XR740 Vervangbare hoofdband XR938H lashelm 
XR770 Zweetband voor hoofdband XR938H lashelm
XR2450 Vervangbare batterij voor XR938H

........